Konserter

Biljetter - köps via Ticketmaster eller vid entren till varje konsert (i mån av plats).

Festivalpass gäller vid samtliga konserter och finns för 150 kr/barn & 750 kr ordinarie.





Förtäring:

RAVINEN: se https://www.ravinenkultur.se/


In Between 2023:

Naturen är nära

Waileth/Bardon och Klaverdal

Tisdag 11 juli, kl. 19.00

Hjärnarps kyrka utanför Ängelholm

Evenemanget på facebook

Emelie Bardon, dans

Elin Waileth, dans

David Härenstam, gitarr

Stefan Klaverdal, piano, orgel och elektronik


Naturen är verkligen nära i den här konserten som inte bara bjuder på naturljud och musik utan också dans och rörelse. Föreställningen ger känslan av den meditativa känslan man kan få av att röra sig i skogen eller vid vatten, men förhöjder det till något mer och får oss att upptäcka oss själva på ett nytt sätt. Dansen och musiken smälter med oss i publiken samman till något större.


Waileth & Bardon är en Malmöbaserad dansduo, som arbetar under parollen dans som konstform och kunskapsområde och har ambitionen att skapa trygga rum för dans, musik och diskussion. Elin Waileth och Emelie Bardon möttes i en danssal i Malmö våren 2013 och har sedan dess utvecklat sitt samarbete i en mängd projekt, från barnkultur till kompetensutveckling, samt i skapandet av dansmetoden och tekniken waibar.


Stefan Klaverdal har under lång tid undersökt sitt eget och allas vårt förhållande till naturen genom musik som rör sig sömlöst mellan inspelade naturljud och klingande toner. I konserten kommer musiken bland annat från ett nytt album baserat på ljudet av vatten längs Sveriges västkust.

Peaceful Organ

-meditativa improvisationer för en orolig tid 

Gunnar  Idenstam

Onsdag 12 juli, kl 19.00

Hjärnarps kyrka utanför Ängelholm
Evenemanget på facebook


Gunnar Idenstam - orgel



Gunnar Idenstam, organist, kompositör och folkmusiker är känd över hela världen för sitt virtuosa spel, häpnadsväckande improvisationer och sin otraditionella originella attityd till orgelmusiken. För Gunnar betyder genrerbegränsningar mycket lite och i hans konserter rör han sig fritt mellan olika musikstilar och hittar sitt alldeles egna tonspråk, mittemellan allt!  Detta gör att han passar alldeles ypperligt in här hos oss på In Between Music Festival!


Gunnars bakgrund är främst inom klassisk musik, men han har alltid haft en förkärlek till en rad andra genrer. Kanske allra främst folkmusik och 1970-talets symfoniska rockmusik. I sina konserter för han ofta in influenser från just dessa stilar in i orgelmusikens klangvärd och bygger på så vis musikaliska broar mellan allt från 1900-talets franska orgelmusik, symfonisk rock och just svensk folkmusik! Som folkmusiker är han också fullständigt unik i sitt sätt att arrangera och anpassa den fantastiska svenska folkmusikens till just orgeln.


Gunnar Idenstam har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, såväl som med den legendariska Marie-Claire Alain i Paris. Sedan 1986 har han gjort en internationell karriär som konsertorganist och har spelat på konserthus runt om i världen.


Musik av bland annat: Jean-Baptiste Lully, J.S. Bach & svensk

folkmusik från notsamlingar från 1700-talet


Konserten är en del av
Skånes Orgelveckor (50 konserter i 25 kyrkor)

OBS! Konserten med Litauiska "MELOS Collective" som har figurerat på detta datum utgår men återkommer i festivalen 2024!

Omsluten av kärlek

Annasara Lundgren med ensemble

Torsdag 13 juli, kl 19.00

Hjärnarps kyrka utanför Ängelholm

Evenemanget på facebook


Annasara Lundgren - piano och sång

Stina Jansson, violin

Gerda Homquist, cello

Gäster:

Minna Weurlander - Ackordeon

David Härenstam - Gitarr

Stefan Klaverdal - ljudkonst


Annasaras musik rör sig fritt genom olika genrer som pop, jazz och klassiskt minimalistiskt. Starkast kanske ändå är influenserna från just den klassiska musiken och särskilt den franska impressionismen. Annasara är själv utbildad klassisk violinist i grunden. Musiken är ofta drömsk och skiftar från minimalistisk enkel och ljus till mörkare komplexa harmonier.


Låten Surrounded by love som är inte bara namnet på denna konsert utan också den första singeln från Annasaras nya album Dear Body. Låten är tänkt att påminna om att vi alla är omslutna och innefattade av kärlek. Men då vi som människor glömmer bort detta självklara gång på gång så behöver vi bli påminda av varandra, av oss själva eller kanske av denna sång.


Annasara Lundgren är utbildad klassisk violinist och jobbade som symfonisk musiker och kammarmusiker i tio år innan hon gick vidare med sitt eget låtskrivande och började kompositionsstudier på Österlen 2018. Hon har sedan dess givit ut albumen Till dig som är barn (2018), Self love (2019) och Songs from sälshög (2020) på sitt egna bolag Annasongs. Hennes nya album Dear Body släpptes i september 2022.

Midnattssånger

Minna Weurlander och David Härenstam

Fredagen den 14 juli  kl 19.00

Hjärnarps kyrka utanför Ängelholm
Evenemanget på facebook


Minna Weurlander - Accordeon

David Härenstam - Gitarr

Stefan Klaverdal - ljudkonst


Få instrument smälter samman bättre än gitarr och ackordeon och få instrument har samma unika klang av nostalgi, smärta, glädje och drömskhet. Historiskt lika genrefria och samtidigt lika älskade av publiken.


Midnattssånger är ett virtuost kammarmusikprogram inspirerat av natten med musik över och emellan genrer som jazz, tango, folkmusik och nutida konstmusik. Ni kommer att få höra musik av exempelvis Thelonious Monk, Pat Metheny, Astor Piazzolla och Stefan Klaverdal.


Minna föddes och växte upp i Finland men musiken förde henne till Sverige. Hon anses idag som en av Europas främsta accordeonister och arbetar med symfoniorkestrar, stråkkvartetter och teatrar i stora delar av världen.


David har efter en Advanced Diploma för Professor John Mills spelat in och medverkat på en lång rad internationellt framgångsrika skivor. David är också konstnärlig ledare för två kammarmusikfestivaler och har turnerat som solist och kammarmusiker i Australien, Kina och Europa.


Stefan är tonsättare och kyrkomusiker i Hjärnarp-Tåstarps församling, och bor i Hjärnarp och är festivalens konstnärlige ledare tillsammans med David Härenstam. Stefans gärning som tonsättare har lett till ett flertal internationella priser som t.ex. det prestigefulla IMEB i Frankrike och Prins Eugenes Kulturpris. Man kan också hitta Stefan musik på ett flertal CD-skivor och strömningstjänster. Stefan spelar också själv i stor utsträckning och prioriterar då gärna datorn som sitt instrument, men då oftast i kombination med ett annat traditionellt instrument.

Vi kommer alltid att leva!

Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye

Lördagen den 15 juli  kl 15.00

RAVINEN kulturhus utanför Båstad

Evenemaget på Facebook


Louisa Lyne – sång
Edin Bahtijaragic – dragspel och cajon
Irina Binder – fiol
Anna Thorstensson – cello
Marcus Gunnarsson – gitarr
Anders Thorén – piano
Johnny Åman – kontrabas

Stefan Klaverdal - ljudkonst


Sveriges egen jiddischdrottning, sångerskan Louisa Lyne och hennes band "di Yiddishe Kapelye" bjuder med oss på en stämningsfull resa genom gammalt och nytt, mörker och sorg, lust och livsglädje. Louisa har tagit jiddischkulturen rakt in i samtiden och skapat något coolt och innovativt, utan att för den delen tappa fotfästet eller förlora essensen i traditionen. Gruppen rör sig med säkerhet mellan traditionell klezmer, modern pop och världsmusik. Med elektroniska beats, latinska rytmer och inslag av konstmusik, folksång och norrländsk melankoli, arbetar de med jiddisch i ett helt nytt och utmanande sammanhang, som samtidigt förefaller helt självklart.


Louisa är född i Härnösand och har genom ett brinnande intresse, studier och lust, trots att hon inte vuxit upp med judiska traditioner, tillägnat sig språket och det judiska kulturarvet, gjort det till sitt och funnit sin alldeles egna konstnärliga röst i dess mitt.


Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye har rönt stora framgångar både för sina liveframträdanden och album, nu senast för deras efterlängtade tredje album som mottagit lysande recensioner både i Sverige och runt om i Europa. Under 2019 vann Louisa den internationella tävlingen "Der Yiddisher Idol" i Mexico City och genom SVTs programserie ”Folkets musik” blev gruppen hyllad när deras version av The Arks ”It Takes A Fool To Remain Sane” (S'nemt A Nar”) mottogs med öppna armar av både gammal och ny publik.

Falling

-falling apart, falling in love

en nyskriven akrobatikopera i konsertformat

Söndagen den 16 juli  kl 15.00

RAVINEN kulturhus utanför Båstad

Evenemanget på facebook

Agnes Wästfelt, unga Amanda

Lisa Hansson, gamla Amanda

David Härenstam, gitarr

Iryna Serotyuk, Ackordeon


Musik: Stefan Klaverdal
Libretto: Lisa Hansson


’Operasång har precis som kärleken, förmågan att stanna tiden, skapa svindel och förstärka känslan av att leva.’


Falling hade premiär i Stockholm för utsålda hus 2022. Det är en nyskriven allkonstföreställning med opera, pop, klassisk musik, ljudkonst och 50 flyttkartonger! Med humor och djupaste allvar borrar sig Falling rakt in i existensens kärna. Vi möter en kvinna som närmar sig livets slut. Medan hon döstädar kommer minnena till liv, hon ser sig själv som ung och genom återblickar får vi uppleva hennes kärlekar. Sviken, övergiven, änka, kommer hon hinna försonas med sitt liv innan hon ska dö? Inget kan vara så enkelt och samtidigt så svårt som att älska, för att våga kasta sig ut för branten och falla i en älskads armar - falling in love – innebär ju också risken att falla, hårt.


Operan presenteras på RAVINEN i konsertant form med fragment av scenuppsättningen på skärm.