Bjäre - vår bygd

Bjärehalvön är en mycket speciell del av Sverige. Man är både nära civilisationen och naturen, med skogar, sjöar och hav bokstavligen inpå husknuten, precis det som festivalen strävar efter att möta: natur i utbyte med musik och konst. Festivalen har sitt hjärta och sin geografiska kärna här, framförallt i byarna Hjärnarp och Munka-Ljungby där festivalen huserar i olika lokaler från år till år. Byarna ligger precis vid foten av Hallandsåsen med bra kommunikationer (det är t.ex. möjligt att promenera till Ängelholms flygplats!).

Båstad som ligger mer mitt på Bjärehalvön är ett större samhälle men eftersom avstånden är så små och Ravinen faktiskt ligger stax utanför Båstad spelar vi där också, i skogen men med utsikt över Laholmsbukten.


Man vet att trakten har varit bebott sedan stenåldern och man kan föreställa sig att människor har levt, byggt, musicerat, älskat, jagat och odlat här ända in i våra dagar.

Festivalens centrum Hjärnarp är både en del av Ängelholms kommun och Bjärehalvön/Bjärebygden. Det innebär också att det är nära Båstad och Torekov och därför finns här såväl gott om bokskog och strövområden, många badmöjligheter i såväl Västersjön som havet (även om det formellt innebär att man lämnar Hjärnarp), fikaställen och restauranger och gott om trevliga människor!


Läs gärna mer om vår bygd hos Ängelholms kommun, Framtidsbygd Hjärnarp Destination Hallandsåsen Båstad kommun och Upplev Bjäre!Boende/Mat

Bo gör man gärna nära, hos antingen Margretetorps Gästgivargård eller Hallandsåsens Vandrarhem (i Hjärnarp).

Det är också nära både Ängelholm, Förslöv, Båstad och nära sagt var som helst på Bjärehalvön.


Mat finns det got om, men i samband med konserterna på Ravinen rekommenderar vi att man äter där i det högklassiga köket i hos Café Celadon.

Att göra


Ängelholm

Beroende på vad man gillar, finns här nästan allt man kan tänka sig. Lägger man fokus på staden Ängelholm kan man läsa mer här


Bjärehalvön

Är man mer intresserad av att utforska de mindre orterna och naturen utåt havet till kan man läsa mer om Bjärehalvön här.


Båstad

Sommarorten nummer ett för vissa. Somliga veckor är här fullt med evenemang och folk. Tips om det kan man hitta här.