Konserter

Biljetter - köps via Ticketmaster eller vid entren till varje konsert (i mån av plats)


Festivalpass: köp en biljett, få tillträde till alla konserter, både i juli och september! 
(Köp genom att klicka på den gröna knappen till höger)

In Between nr 2: 19-20 september:

Nu är tid att leva!


Åsa Jinder

Lördag 19 september, kl. 20.00
Hjärnarps kyrka


Få turnerande artister i dag har Åsas rutin. Musikaliteten, scennärvaron och inte minst folkligheten gör det möjligt för henne att under 2020 fira hela 40 år som riksspelman. 

Det gör Åsa med en ny föreställning! ”Nu är tid att leva” är fylld av vindlande melodier, vackra sånger och berörande berättelser om att återerövra livet med kraft.Åsa har en alldeles unik utstrålning på scen, med sin avväpnande personlighet och vida musikalitet fångar hon publiken med både stor humor och allvar. Räkna med att bli berörd.


”Åsa Jinder är riksspelkvinna med stort R, prisbelönad en masse och mästare på nyckelharpa. Faktum är dessutom att karriären går ganska exakt fyra decennier tillbaka i tiden. Att hävda att hon är en institution i svenskt musikliv är således ett understatement.”

Skånska Dagbladet


Åsa Jinder har erhållit H.M Konungens medalj i 8:e för sina betydande insatser som riksspelman, hon har sommarpratat, spelat på Nobelfesten, vunnit Eurovision Song Contest. Hon har verkat internationellt i ett stort antal länder, missa henne inte i Hjärnarps kyrka! Endast 45 platser!


Åsa Jinder: Nyckelharpa

Maria Johansson: Piano


Gäster: David Härenstam, gitarr, Stefan Klaverdal, ljudkonst m.fl.annual growth rings

Mats Eden, Stefan Klaverdal

Söndag 20 september, kl 14.00

Hjärnarps kyrka
Folkmusiker Mats Edén och tonsättare Stefan Klaverdal utforskar trädens livscykel i en säregen musik som helt och hållet skapas i nuet med hjälp av stränginstrument och elektronik. Inget framträdande är det andra likt, precis som naturen.

Musiken rör sig obehindrat mellan svensk vemodig folkmusik, minimalism, (nästan) rock till romantik och minimalism.

Konserten bygger vidare på musik från den Manifestpris-nominerade skivan med samma namn.


"Lövverkets och blandskogens magi fångas å andra sidan på pricken i andlöst vackra 'Among opening leaves'.” - 4/5 i Sydsvenskan


"ett eget mångskiftande musikaliskt verk där allt som hörs i omgivningen vävs in i det elektroniska verket..." - Lira musikmagasin


As late summer tilts to early autumn, Mats Edén and Stefan Klaverdal's annual growth rings makes a perfect accompaniment. The album speaks of birth and death, of cycles, of letting go. The perspective of trees differs from that of humans: the events of a year, summed up in a single ring, a round diary for those who know how to read it. - acloserlisten.comwww.dynamik.se

www.matseden.com

www.stefanklaverdal.com

 

                Gudstjänst

                           Stefan Klaverdal & David Härenstam

Söndag 20 september, kl. 10.00

Hjärnarps kyrka, gratis, som del av gudstjänst!


Inom ramen för Gudstjänsten spelar musiker från Great Learning Orchestra, David Härenstam och Stefan Klaverdal olika typer av musik och vi får också möjlighet att sjunga med och givetvis samtala efteråt!Re:imagined classical 2

Beethovens 9:a


The Great Learning Orchestra

Söndagen den 20 september  kl 16.00

Hjärnarps kyrka

Hyllade "The Great Learning Orchestra" under Leif Jordanssons ledning utforskar ofta musikens gränsland mellan noterad och improviserad musik t.ex. genom att förhålla sig till grafiska partitur. Här undersöker de tillsammans med oss i publiken hur Beethovens 9e symfoni kan låta när den filtreras och spelas upp i ett collage bestående av inspelningar från högtalare utplacerade i rummet där flera av GLOs medlemmar har fått tolka materialet. Dessutom ett antal livemusiker på plats i kyrkan. Det kommer även att bli allsång utifrån den kända Glädjehymnen i fjärde satsen.


Tidigare konserter:

All in Twilight

Peter Knudsen, David Härenstam
Fredag 17 juli kl. 19.00

Hjärnarps kyrka


All in Twilight är ett hyllat samarbete mellan jazzpianisten Peter Knudsen den klassiske gitarristen David Härenstam. Gäst är Stefan Klaverdal

Re:imagined classical 1

Romanser i ny tappning


Lisa Hansson, Stefan Klaverdal

Lördag den 18 juli  kl 14.00,

Hjärnarps kyrka

Sångerskan och librettisten Lisa Hansson har i flera projekt samarbetat nära tonsättaren Stefan Klaverdal bland annat i den utsålda och kritikerrosade Den Stora Vävoperan. För närvarande arbetar de med en föreställning där de blandar opera och akrobatik med teman kring existentiella frågor och hur en kvinna på sin dödsbädd ser på kärleken.

Otherworldly vocals


Iris Bergcrantz Kvartett
Lördag 18 juli, kl. 20.00

Hjärnarps kyrka


Sångerskan och komponisten Iris Bergcrantz har spelat på scener som Allsång på Skansen, Rochester International Jazz Festival (NY), A-Trane (Berlin) samt turnerat runt om i Europa. Inspirerad av 60-tals jazz, klassisk impressionism, folkmusik och experimentell pop, väver sig musiken obesvärat in och ut mellan dessa genres och blir till ett unikt och eget sound.Med sig har Iris några av Köpenhamns främsta jazzmusiker: Calle Brickman - piano, Anders Fjeldsted - kontrabas och Andreas Fryland - trummor.

Gäster:

Peter Knudsen, piano

David Härenstam, gitarr

Gudstjänst
Peter Knudsen & Stefan Klaverdal

Söndag 19 juli, kl. 10.00

Friluftsgudstjänst vid Tåstarps kyrka, gratis, som del av gudstjänst!


Inom ramen för Gudstjänsten spelar Peter och Stefan olika typer av musik och vi får också möjlighet att sjunga med och givetvis samtala efteråt!

Neoclassical

New Tide Orquesta


Söndag 19 juli kl 16.00

Hjärnarps kyrka


Per Störby Jutbring – bandoneon, Livet Nord – violin, Josef Kallerdahl – kontrabas, Johanna Dahl – cello, Thomas Gustavsson – pianoCopyright @ All Rights Reserved

En festival för musiken mellan gererna!

Konstnärliga ledare:

Stefan Klaverdal & David Härenstam

Biljetter


Kan köpas via Ticket Master men också vid entren till respektive konsert, via Swish eller kontant!