Konserter

Toru Takemitsu

All in Twilight

Peter Knudsen, David Härenstam
Fredag 17 juli kl. 19.00

Hjärnarps kyrka


All in Twilight är ett hyllat samarbete mellan jazzpianisten Peter Knudsen den klassiske gitarristen David Härenstam. Gäst är Stefan Klaverdal


Som språngbräda för sina musikaliska utforskningar använder duon bl a musik av den japanske tonsättaren Toru Takemitsu, vars gitarrsvit All in Twilight fått ge namn åt projektet. 

Utöver Takemitsu tar sig duon även an musik av Heitor Villa-Lobos, Astor Piazzolla och Roland Dyens.

 
”Ett intimt och fruktbart möte över genregränserna” 

”David Härenstam tillhör vårt lands främsta klassiska gitarrister” 

”Kompositionerna var valda med omsorg: vackra, virtuosa och sällan hörda”

- Orkesterjournalen


Om David

"Technical wizardry... wonderfully delivered and hauntingly beautiful"

- Classical Guitar Magazine,USA


Om Peter
“Possessed of a solid technique, the Swedish pianist seems to sit solidly in the tradition of someone like Bobo Stenson”

Jazzreview.com USA


http://www.davidharenstam.com/

http://peterknudsen.com/

 

SAM_4518
dunne2
dunne3
SAM_4585
SAM_4608
SAM_4601

'En finstämd fullträff'  

'En lyckligare melodik än den som får ”Mitt lyckliga liv” att sprudla och jubla har jag svårt att föreställa mig. Ett melodiskt språk som rör sig över genregränserna med en sådan spontanitet och samtidigt med sådan klockren exakthet att det helt smälter samman med texten.' 

Dagens Nyheter, Martin Nyström

Mitt Lyckliga liv

en (barn)kammaropera om vänskap

Lördag 18 juli kl. 13.00

Margretetorps Gästgifvaregård

Ta med barnen til festivalen och upplev denna underbara fina musiksaga för barn 5-9 år som bygger på de populära barnböckerna om Dunne!


Den här natten kan Dunne inte sova. ”Räkna får!” säger pappa. Men Dunne räknar andra saker i stället: alla gånger hon varit lycklig – och olycklig…

Dunne har längtat efter att börja skolan i hela sitt liv. Men när det äntligen är dags blir hon knäsvag – tänk om hon inte får nån kompis! Att gå i skolan utan att ha kompisar är ju värsta mardrömmen..


Missa inte när denna barnopera som nu har spelats 150 gånger för över 10 000 glada barn kommer till Skåne för första gången!


Den framförs av operasångerskan Jessica Bäcklund och musikalartisten Sandra Camenish, med gitarristen David Härenstam och violinsten och Catalina Langborn. Regi av Hugo Hansén, musik av Stefan Klaverdal och libretto av författarinnan själv, Rose Lagercrantz!


Se fler bilder från föreställningen!


Re:imagined classical

Romanser av Schubert och

Beethovens 9:a


medverkande:

The Great Learning Orchestra

Lisa Hansson/Stefan Klaverdal

Lördag den 18 juli  kl 16.00,

Fika på Torpet, Övre Västersjövägen 287 utanför Hjärnarp

En konsert i två delar:
Sångerskan och librettisten Lisa Hansson har i flera projekt samarbetat nära tonsättaren Stefan Klaverdal bland annat i den utsålda och kritikerrosade Den Stora Vävoperan. Här utforskar de tillsammans hur Schuberts romanser kan te sig filtrerade genom vår tid - framfört på sång och dator (spelad live)!


Hyllade "The Great Learning Orchestra" under Leif Jordansson utforskar ofta musikens gränsland t.ex. genom att förhålla sig till grafiska partitur. Här undersöker de tillsammans med oss i publiken hur Beethovens 9e symfoni kan låta när den spelas av "fel" instrument ute i skogen.


Lisa Hansson

Stefan Klaverdal

The Great Learning Orchestra

East meets west
Samah Mustafa & Gunnar Backman

Lördag 18 juli, kl. 20.00
Hjärnarps kyrka


Samah Mustafa är en enastående arabisk palestinsk sångerska. Hennes sång och musik präglas starkt av den orientaliska klassiska sången och arabisk folkmusik, hon kombinerar detta med modern popmusik och har utvecklat sin egna unika musikstil. I sitt eget band  skriver, komponerar och arrangerar hon ambient, folkmusik och experimentell musik baserat på instrumentala och vokala loopar och målar fantastiska musikaliska bilder i sång och text.

Samah Mustafa turnerar ständigt i många olika projekt och över stora delar av världen, senast åren exempelvis Palestina, Marocko, Norge, Sri Lanka, Storbritannien, Spanien.

Och nu… kyrkan i Hjärnarp! Missa inte!


Gunnar Backman (bandlös gitarr, gitarr, loopar) har spelat i stora delar av världen och gjort sig känd för sina unika spelstil med liveloopar och fria improvisation.

Gunnar säger själv ”Jag spelar mer och mer friform baserat på ljud, loopar och delay nuförtiden. Jag har tidigare skrivit klassiska stycken, exempelvis en orgelkonsert som hade premiär i S: t Petersburg men också för kör och olika typer av kammarmusik.”


Gäster: Peter Knudsen, David Härenstam


Mer på YouTube

Gudstjänst
Peter Knudsen &
Stefan Klaverdal

Söndag 19 juli, kl. 10.00

Hjärnarps kyrka, gratis, som del av gudtjänst!


Inom ramen för Gudstjänsten spelar Peter och Stefan olika typer av musik och vi får också möjlighet att sjunga med och givetvis samtala efteråt!annual growth rings

Mats Eden, Stefan Klaverdal

Söndag 19 juli, kl 13

Fika på Torpet, Övre Västersjövägen 287 utanför Hjärnarp
Folkmusiker Mats Edén och tonsättare Stefan Klaverdal utforskar trädens livscykel i en säregen musik som helt och hållet skapas i nuet med hjälp av stränginstrument och elektronik. Inget framträdande är det andra likt, precis som naturen.

Musiken rör sig obehindrat mellan svensk vemodig folkmusik, minimalism, (nästan) rock till romantik och minimalism.

Konserten bygger vidare på musik från den Manifestpris-nominerade skivan med samma namn.


"Lövverkets och blandskogens magi fångas å andra sidan på pricken i andlöst vackra 'Among opening leaves'.” - 4/5 i Sydsvenskan


"ett eget mångskiftande musikaliskt verk där allt som hörs i omgivningen vävs in i det elektroniska verket..." - Lira musikmagasin


As late summer tilts to early autumn, Mats Edén and Stefan Klaverdal's annual growth rings makes a perfect accompaniment. The album speaks of birth and death, of cycles, of letting go. The perspective of trees differs from that of humans: the events of a year, summed up in a single ring, a round diary for those who know how to read it. - acloserlisten.comwww.dynamik.se

www.matseden.com

www.stefanklaverdal.com

 

Neoclassical

New Tide Orquesta

Söndag 19 juli kl 16.00

Hjärnarps kyrkaHyllade New Tide Orquesta har sedan drygt två decennier stötts och blötts på turnéer genom Kina, Turkiet, Ryssland, Brasilien, USA och hela Europa. Deras fokuserade spelningar är något av ett akustiskt, dynamiskt och musikaliskt mästerverk man inte bör missa.


Med kompositören Per Störby Jutbring i täten, har New Tide Orquesta, på hittills åtta album och ett otal internationella turnéer, utvecklat en helt unik spelstil; en egensinnig blandning av modern kammarmusik, nuevo tango, minimalism och fri improvisation. De har genom år av turnerande, mutat in en alldeles egen plats på den internationella musikscenen och de har spelat på oräkneliga festivaler, klubbar och konserthus runtom i hela världen. Som ständiga outsiders känner de sig lika hemma i en konserthall i Peking, som på en rockklubb i Moskva, en tangoklubb i Buenos Aires eller en jazzklubb i Istanbul. 


NTO är prisbelönta och älskade av en enad kritikerkår som rosat såväl liveframträdanden som album. 2016 släppte gruppen två album, Live in Rio och Spirits: Nursery Rhymes. Live in Rio for med rasande fart upp på topplisteplats nummer 1 på Kritiker.se, med inte mindre än 5.0 i snittbetyg!


Per Störby Jutbring – bandoneon, Livet Nord – violin 

Josef Kallerdahl – kontrabas, Johanna Dahl – cello 

Thomas Gustavsson – piano
Så samspelta, självklara och rara är de att de jobbat ihop till stående ovationer från gråtmilda konserthus, tusenmannapublik och villkorslös kapitulation.” Göteborgsposten


Läs mer och lyssna här!

En festival för musiken mellan gererna!

Konstnärliga ledare:

Stefan Klaverdal & David Härenstam

Biljetter


Kan köpas via Ticket Master men också vid entren till respektive konsert, via Swish eller kontant!

Copyright @ All Rights Reserved