Konstnärliga ledare

Stefan Klaverdal


Stefan är tonsättare och kyrkomusiker i Hjärnarp-Tåstarps församling, och bor i Hjärnarp.


Stefan har en sjuårig kompositionsutbildning för lärare som Maurice Karkoff, Hans Gefors, och komponerar för de mest skilda sammanhang. Han har t.ex. skrivit två operor om vävning, en vandringskonsert på IKEA, musik till meditation, körmusik, en mängd kammarmusik och varit Sveriges första artist-in-residence på sjukhuset i Ängelholm.


Stefan spelar också själv i stor utsträckning och prioriterar då gärna datorn som sitt instrument, men då oftast i kombination med ett annat traditionellt instrument.


Stefans gärning som tonsättare har lett till ett flertal internationella priser som t.ex. det prestigefulla IMEB i Frankrike och Prins Eugenes Kulturpris. Man kan också hitta Stefan musik på minst 20 album som även uppmärksammats stort internationellt.

Samarbeten


Med stöd av

Region Skåne

Längmanska kulturfonden

Musik i Syd

Hjärnarp-Tåstarps församlingI samarbete med

Föreningen framtidsbygd Hjärnarp

Svenska kyrkan i Hjärnarp-Tåstarp


Historia


Vi saknade möjligheter för all musik som rör sig mellan eller utanför etablerade genrer. Mycket helt fantastisk musik skapas runt om i världen som passerar utanför radarn bara för att den inte går att kategorisera på ett traditionellt sätt och därför skapade vi den här festivalen. Vi hoppas att ni kommer att uppskatta det lika mycket som vi gör!

David Härenstam


David, klassisk gitarr, är grundare till Stockholm Chamber Music, en framgångsrik kammarmusikserie som tog sin början på Stockholms Slott men nu sedan några år håller till på Riddarhuset.


David har efter att ha avslutat sina högre musikerstudier med en Advanced Diploma för Professor John Mills vid Royal Welsh College of Music and Drama, medverkat på en rad CD, radio och TV inspelningar. Han har turnerat i Europa, Kina och Australien som solist och i olika ensembler. Musik som sträcker från Argentinsk tango och klassisk musik till improvisationer.


David har också spelat in flera skivor i eget namn som prisats av internationell press, och medverkat på inspelningar med ett stort antal musiker från cellisten Andreas Brantelid till Nya Zeeländska sångerskan Sophie Moleta eller Dramatenskådespelerskan Stina Ekblad.